Drenthe

Ontdek Drenthe!

Drenthe staat niet voor niets bekend als een echte fietsprovincie. Geniet er van de karakteristieke esdorpjes. Van langgerekte veendorpen langs kanalen die het tot de verbeelding sprekende verleden van de veenkolonien vertellen.  Van riviertjes en beken meanderend door prachtige landschappen. Of wat dacht u van de bekende nationale parken Dwingelderveld  en het Drents-Friese Wold? Ook het Bargerveen, een van de overgebleven veengebieden, mag niet onvermeld blijven. En natuurlijk zijn er die mysterieuze hunebedden, die zo’n 6000 jaar zichzelf zijn gebleven.

De mooie provincie Drenthe heeft nog rust en ruimte. Fiets een van de routes en ervaar wat bedoeld wordt met de uitdrukking “drentenieren”!

GPS-fietsroutes Drenthe

  • Diever – Hoogersmilde (25 km) Een hele mooie fietsroute door het Drents-Friese Wold. En… door Diever, een authentiek Drents esdorpje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
  • Appelscha – Doldersum – Hoogersmilde (34 km) Deze fietsroute laat u genieten van het Aekingerzand bij Appelscha, de absolute blikvanger van het 6000 hectare grote Nationaal Park Drents-Friese Wold.
  • Grolloo – Gasselte – Schoonloo (42 km) Het Cuby & The Blizzards Museum in Grolloo is het enige decibel gerelateerde element tijdens deze mooie en rustige fietsroute door een prachtige omgeving.