Noord-Holland

Ontdek Noord-Holland!

Noord-Holland is enorm veelzijdig. Je kunt er uitwaaien op het Noordzeestrand, flaneren over de boulevards van badplaatsjes als Zandvoort en Egmond aan Zee. En wat dacht u van de mooiste duinen van Nederland, de Kennemerduinen?! Achter die duinen kunt u in het voorjaar genieten van de veelkleurige bollenvelden.

In het oosten van Noord-Holland liggen de idyllische vissersstadjes die een groot deel van de vorige eeuw nog aan de boorden van de onvoorspelbare Zuiderzee lagen. Nu kunt u er op een terrasje genieten van de gezellige bedrijvigheid die nog steeds in de haventjes heerst.

In het zuiden vinden we onze hoofdstad Amsterdam. Wist u dat in de onmiddellijke nabijheid van deze wereldstad veel natuurschoon en rust is te vinden. Zoals langs de boorden van slingerende veenriviertjes als de Amstel, de Oude Waver en de Bullewijk. En ook het plassengebied is de moeite waard.

O ja, ook Texel, het bekendste eiland van Nederland, behoort tot Noord-Holland.

Kortom: Noord-Holland heeft de recreatieve fietser heel veel moois te bieden!

GPS-fietsroutes Noord-Holland

  • Abcoude – Ouderkerk aan de Amstel (26 km)  Mooie fietspaden en rustige weggetjes leiden u van begin tot eind langs kronkelende veenriviertjes, zoals de Oude Waver, de Bullewijk en de Amstel.
  • Rondje Amsterdam Zuidoost (31 km) Een verrassende fietstocht langs onder andere de Amstel. U zult versteld staan van de rust die zo dicht bij Amsterdam Zuidoost is te vinden.
  • Ronde Venen (40 km)  Een interessante en mooie fietsroute langs kronkelige veenriviertjes die de Ronde Venen afbakenen. Ook Vinkeveen ligt aan deze route. Honderd jaar geleden nog een armoedig oord voor de veenarbeider, maar nu een eldorado de welvarende watersporter.
  • Loenen aan de Vecht – Utrecht – Loosdrecht (48 km) Een prachtige route door het plassengebied bij Loosdrecht en langs de Utrechtse Vecht. Ook de drukke Mijndense Sluis, die Vecht en Loosdrechtse Plassen met elkaar verbindt, is onderdeel van deze mooie fietsroute.
  • Noordwijkerhout – Zandvoort – Bloemendaal (53 km)  Deze fietstocht laat u kennismaken met de bekende badplaats Zandvoort, de prachtige Kennemerduinen, de riante landhuizen in Bloemendaal en (in het voorjaar) met de geurende en kleurende bollenvelden.
  • Muiden – Vreeland – Abcoude Een fietstroute langs de mooie riviertjes Gein en Angstel en Utrechtse Vecht. Bij Muiden maakt u kennis met de Hollandse Waterlinie. Abcoude is een gezellige pleisterplaats onder de rook van Amsterdam.