Overijssel

Ontdek Overijssel!

Ik voel mij sterk verbonden met provincie Overijssel. Een provincie waarin ik veel heb rondgezworven. Iets dat ik nog steeds met veel plezier doe! Neem nu de Weerribben, Twente, de Sallandse heuvelrug of het Vechtdal. Allemaal streken in Overijssel met een uniek karakter. Karakters waarvan ik u graag wil laten meegenieten van de door mij met zorg samengestelde en zelf gereden fietsroutes.

Ik wens u veel fietsplezier in de mooie provincie Overijssel!

GPS-fietsroutes Overijssel

  • Buurserzand – Haaksbergerveen – Witte Veen (36 km) Deze prachtige fietsroute voert u door drie unieke natuurgebieden in het grensgebied van Overijssel en Duitsland: het Buurserzand, het Haaksbergerveen en het Witte Veen.
  • Gramsbergen – Coevorden – Emlichheim (39 km) Deze fietsroute laat u het Vechtdal in de grensstreek zien. Tussen Gramsbergen en Coevorden domineert het boerenland, tussen Coevorden en het Duitse Emlichheim loopt een mooi fietspad langs het Coevorden-Piccardiekanaal en tussen Emlichheim en Gramsbergen voert een fietspad u pal langs de Overijsselse Vecht.
  • Dalfsen – Vilsteren – Ommen (39 km) Voor mij is dit de mooiste Vechtdal-route. Vooral op het fietspad van Vilsteren naar Ommen kunt u uw hart ophalen!
  • Rondje Zwolle (40 km) Rondje Zwolle is een unieke fietsroute door de prachtige omgeving van Hanzestad Zwolle. De route voert o.a. langs IJssel, Vecht en Zwarte Water. Behalve dat u deze mooie tocht als gpx-bestand kunt downloaden, is hij ook bewegwijzerd. Dus voor ieder wat wils!
  • Ommen – Hardenberg (44 km) Geniet van het mooie Vechtdal, waarin het landschap steeds verder wordt hersteld naar de situatie van vroeger en waarin de Vecht weer mag meanderen!
  • Rondje Enschede (46 km) Ondanks dat “de grote stad” nergens ver weg is en de route hier en daar zelfs de bebouwing van Enschede raakt, beloof ik u een aangename fietstocht met veel rust en mooie natuur!
  • Giethoorn – Steenwijk – Dwarsgracht (47 km) Giethoorn is het stralende middelpunt van deze prachtige route door de Weerribben. Mooie fietspaden voeren u door een landschap in Overijssel dat uniek is in de wereld.