Zuid-Holland

Ontdek Zuid-Holland!

Zuid-Holland is met ruim 3,5 miljoen inwoners één van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld. Ook is er veel industrie. Nu zou de rust zoekende fietser al snel kunnen denken, dat deze provincie ongeschikt is om mooie fietstochten te maken . Maar niets is minder waar! Er zijn talloze fietspaden door uitgestrekte duingebieden en langs meren en kronkelende riviertjes. En wat te denken van het rustige Zeelandachtige Voorne-Putten. Wilt u wat “drukker fietsen”, dan heeft Zuid-Holland heel veel mooie steden, stadjes en dorpjes waar u uw ogen uitkijkt.

Ik hoop u te hebben overtuigd om de fietsroutes in deze mooie provincie beslist niet over te slaan.

GPS-fietsroutes Zuid-Holland

  • Schoonhoven – Lopik – IJsselstein (38 km) Een waterrijke fietsroute met als hoogtepunt het historische pareltje Schoonhoven. Een deel van de route voert over de hoge dijk langs de Lek, van waaraf u prachtige vergezichten krijgt voorgeschoteld. Een ander deel van de route gaat langs mooie veenstroompjes met boeiende lintbebouwing.
  • Leiden – Alphen aan den Rijn – Roelofarendsveen (39 km) U komt langs poldervaarten, meren en molens, fietst pal langs de Oude Rijn en maakt kennis met de waterrijke en historische binnenstad van Leiden.
  • Asperen – Leerdam – Gorinchem (45 km) De Linge is een van de mooiste riviertjes van Nederland. Over kronkelende dijkjes volgt u dit riviertje vanaf Asperen tot aan de monding in het vestingstadje Gorinchem.
  • Noordwijk – Katwijk – Wassenaar (52 km) Een prachtige tocht van Noordwijk door de duinen naar het welvarende Wassenaar om vervolgens langs de “landkant” van de duinen weer terug te keren naar Noordwijk.
  • Noordwijkerhout – Zandvoort – Bloemendaal (53 km) Geniet van de duinen en speciaal van de wonderschone Kennemerduinen. Laaf u aan de rijkdom van Bloemendaal en Aerdenhout en doe uw neus en ogen een plezier met de bollenvelden.
  • Hellevoetsluis – Oostvoorne – Brielle (54 km) Een fietstocht over het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. Bewonder de duinen bij Rockanje, krijg ontzag voor de stoere zeedijken uit de tijd van voor de Deltawerken en maak kennis met het interessante vestingstadje Brielle.